Ingredienser: (för 4 portioner)
♥ 400 gram grovt rivna kokta rödbetor
♥ 1.5 l filmjölk
♥ 2 st stora saltgurkor
♥ 3 msk hackad dill
♥ 2 msk hackad gräslök
♥ salt och peppar
Ingredienser: (för 4 portioner)
♥ 400 gram grovt rivna kokta rödbetor
♥ 1.5 l filmjölk
♥ 2 st stora saltgurkor
♥ 3 msk hackad dill
♥ 2 msk hackad gräslök
♥ salt och peppar
Tillagning:
1. Koka rödbetorna med skalet på tills de är klara.
2. Skala rödbetorna och riv dem grovt.
3. Blanda rivet med 1,2 l filmjölk. Häll i mer : om du tycker att soppan blir för tjockt.
4. Tärna gurkorna i halvcentimeterstora bitar. Rör ner i soppan men spara några bitar till dekor.
5. Hacka dillen och gräslöken och rör ner i soppan. Här kan du också lägga undan lite hack till dekor.
6. Smaka av soppan med salt och kanske lite peppar.
7. Servera med bröd och eller som i Litauen med kokt potatis.
Gott att dricka till:
Vatten eller iste med citron: Koka starkt te eller kyl det. Låt folk sockra och citrona själva. Isbitar i glasen håller svalkan.
Sara... älskling.. vännen...
Jag hoppas du inte har några planer på att laga den där "soppan"... för jag vägrar smaka.
Eller ne.. nu ljög jag. Klart jag skulle smaka.
Men.. Rödbetor, gurka, dill och gräslök?
What where they thinking!
I nooo....låter überäcklish....:) no plans of making it;) var lugn bara